welkom over mij ayurveda & MEE tarieven contact
Praktijk Cindy Callaars Ayurveda & MEE-therapie

Ayurveda, letterlijk; kennis van het gezonde leven is een geneeskunst van enkele duizenden jaren oud, die haar oorsprong heeft in India.

 

Het is een holistische wetenschap, wat betekent dat zowel lichaam als geest centraal staan. Optimale gezondheid gaat niet zonder geestelijke gezondheid. Ayurveda is gebaseerd op de theorie van de 5 elementen; ether, lucht, vuur, water en aarde. Ieder mens is uniek en heeft een eigen geboorteconstitutie; een unieke verhouding van deze elementen. Deze geboorteconstitutie is bepalend voor  uw lichaamsbouw, karaktereigenschappen, gedrag, maar ook de aanleg voor ziekte.

 

De kunst van het leven bestaat eruit de unieke verhouding in balans te houden en zo dus gezond te blijven.  Gezonde voeding is nodig om het lichaam in een goede conditie en schoon en zuiver te houden. Slechte eetgewoonten veroorzaken niet alleen veel lichamelijk ongemak, maar zijn ook de oorzaak van de meeste mentale problemen.

 

In mijn sfeervolle praktijk bent u van harte welkom voor een behandeling. Tijdens het eerste consult, zal eerst uw constitutie worden bepaald aan de hand van polsdiagnose en een vraaggesprek en neem ik uitgebreid de tijd voor uw verhaal en/of klachten.

 

Met deze informatie stel ik een voedings- en leefstijladvies op en kan ik eventuele verdere behandelingen voor u verzorgen, zoals (olie)massages, oliebehandelingen en meer reinigende behandelingen. Kruidenpreparaten schrijf ik voor  voor herstel van balans, zuivering van het lichaam of verhoging van weerstand en vitaliteit.

 

Ayurveda werkt echter niet alleen in het geval van lichamelijke en/of geestelijke klachten.

Ook preventief is ayurveda zeer effectief.

 

Ayurveda MEE (Multi Energetische Essentie-therapie)

Mijn ayurvedische behandelingen combineer ik op verzoek en in overleg graag met energetische behandelingen. Een energetische behandeling is een heel effectief bij bijvoorbeeld burn-out, gevoel van vastzitten, terugkerende emoties, maar ook bij lichamelijke klachten kan een energetische behandeling uitkomst bieden. Aan de hand van uw hulpvraag bepaal ik welke tools ik het beste kan inzetten, bijvoorbeeld emotiepressuur, EFT of transformatiecoaching.